FR0310 Mondorf-les-Bains – Thionville (27km)

BE 001

Voor het plannen van deze trip gebruik ik een wandel/fiets-website als hulpmiddel. Deze werkt als een soort TomTom. Je geeft aan van waar tot waar je wilt wandelen, welke tussenpunten je wilt bezoeken en of je de mooiste dan wel snelste route wilt lopen. Vanuit de basisroute die daaruit ontstaat kun je wijzigingen aanbrengen en uiteindelijk GPS-tracks aanmaken.

Toen ik tijdens het plannen de vervolgroute vanuit Mondorf-les-Bains moest bepalen, zat ik te twijfelen of ik qua dagen voldoende tijd had tot Metz of zelfs tot Nancy.

Standaard kies ik de mooiste route en die (gebaseerd op GR5) leidde mij via een lange lus in 5 dagen naar Metz en in nog eens 4 dagen in de buurt van Nancy. Dit leek mij iets teveel van het goede. Bij het kiezen voor de huidige route bestond niet iets als een mooie route. Bij het opslaan ervan kreeg ik meerdere waarschuwingen: “weet u zeker dat u deze route wilt lopen”, “wilt u echt geen mooie route lopen”, “kies toch een andere route”.

Ik was eigenwijs. Besloot toch voor de 4-dagen variant te gaan. Wel, mijn planningsprogramma had niets overdreven. Hoogtepunt van de wandeltocht was het gegeven dat ik 15 km over een oude Romeinse weg liep. Althans volgens een oud mannetje dat bijna een hartverzakking kreeg toen ie mij uit de bosjes zag opduiken naast het tuintje van zijn buitenhuisje.

Gelukkig een relatief korte etappe, zodat ik Thionville nog uitgebreid heb kunnen bekijken. Leuk stadje! Lekker rondgelopen en terrasjes gepakt. Ik had er ruggegraat voor nodig om nu al terug te gaan naar het hotel. Nog drie langere etappes, vandaar.

BE 002 BE 003 BE 004

2 gedachtes over “FR0310 Mondorf-les-Bains – Thionville (27km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s