FR0311 Thionville – Metz (35km)

BE 029

Thionville en Metz zijn met elkaar verbonden via de rivier de Moezel. Naast de Moezel heeft men een kanaal gegraven. Die is beter bevaarbaar. Naast het kanaal (tussen de Moezel en het kanaal) is een fietspad aangelegd.

Vandaag stond de wandeltocht in het teken van de Moezel. Ongeveer 20 km heb ik op het fietspad gelopen. Dat fietspad naast het kanaal. Daarna zwenkte de route naar het Oosten, richting rivier. Toen heb ik nog ongeveer 10 km langs de rivier gelopen. Het mooiste was tot het laatste bewaard, ongeveer 5 km industrieterrein.

De wandelingen in Frankrijk worden gelukkig goedgemaakt door de eindbestemmingen. Was Thionville al de moeite waard, Metz blijkt gewoon een prachtige stad. Ook een erg gezellige stad en daardoor heb ik nu minder tijd om iets te schrijven dan gepland /  gehoopt.

BE 034 BE 033 BE 032 BE 030 BE 028 BE 027 BE 025 BE 024 BE 023 BE 022 BE 021 BE 020 BE 019

3 gedachtes over “FR0311 Thionville – Metz (35km)

  1. Hallo Ton. Gisteren bij Viktor en Annemarie t.g.v. haar verjaardag. Het was erg gezellig, voldoende en gevarieerd te eten en heel goede whisky. Toen kwamen ter sprake mijn twijfels, namelijk of jij mijn reacties überhaupt ontvangt, of dat ik zit te reageren voor de kat z”n viool. Ik vind mijn interessante reacties namelijk niet terug in de rubriek “verzonden”. Er volgde een volstrekt verward commentaar van de ondeskundigen om mij heen, dat me niets wijzer maakte. Kan je niet even ontvangst mijner reacties bevestigen? Goede reis verder. Groet. Vader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s